E-health

Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben veel informatie over psycho-educatie, tips, gratis apps, zelftests en zelfhulpcursussen op hun website staan. U kunt hiermee uw voordeel doen.

De praktijk heeft het voor u op een rijtje gezet:

Informatie over behandelingen
www.emdr.nl
www.vgct.nl
www.kleurjeleven.nl

Algemeen informatie
www.psychischegezondheid.nl
www.trimbos.nl
www.mondriaankindenjeugd.nl

JPO cliënten login

Klik op de link hieronder om in te loggen op de JPO cliënten login:

Menzis

De informatie op “Menz en Geest”’ is het uitgebreidst van alle verzekeraarssites. Allerlei informatie m.b.t. de GGZ staan overzichtelijk bij elkaar. Goed leesbaar en zeer uitgebreid is de informatie over klachten als wel aandoeningen (diagnoses).

Er zijn tips wat je zelf kunt doen, zelftests en er worden zelfhulpcursussen aangeboden. Als je een zelftest doet krijg je geen diagnose, maar wel een indruk van de aard en de ernst en het type aandoening. Tevens krijg je verdere aanwijzingen hoe je ermee kunt omgaan, links naar informatie en zelfhulpcursussen.

Je hoeft geen klant van Menzis te zijn om alles te kunnen openen en doen. Pagina over zelfhulpcursussen: www.menzis.nl/MenzenGeest, zie ‘links’ in de rechterkolom.
 
 

Achmea

De zorgverzekeraar heeft samen met andere organisaties Mirro E-Health opgericht. De Online zelfhulp van Mirro helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid.
 
Het biedt concrete hulpmiddelen om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen.
 
Met online zelfhulp kan je zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden.
Pagina over Online zelfhulp: www.mirro.nl. Achmea biedt ook zorgboeken aan, gratis voor klanten. Eén gratis per jaar. Die zijn door Stichting September gemaakt, zijn daar ook te bestelle, zie ‘links’ in de rechterkolom.
 
 

VGZ

Er is een nieuwe mindfulness app van VGZ. Een echte aanrader voor iedereen! Deze app heeft een uitgebreid menu waarin je verschillende keuzes kunt maken. Je zit bijvoorbeeld in de trein, auto of je bent thuis. Dan geeft deze app je de mogelijkheid om oefeningen aan te passen aan de situatie waar je je op dat moment bevindt. Je kunt daarnaast ook altijd de tijdsduur van de oefeningen selecteren, waarna je in een menu komt en je het doel van die oefening kunt aangeven: ‘rust’ of ‘helderheid’. En je kunt kiezen uit een zeer uitgebreide lijst van oefeningen.
 
En tot slot is er ook een uitleg over wat mindfulness is, wat het je oplevert, waar het vandaan komt, wat de wetenschap hierover zegt, voor wie mindfulness is, hoe je mindfulness kunt leren, waaruit de oefeningen bestaan, hoe lang het duurt en hoe lang je kunt oefenen. Download de VGZ Mindfulness coach gratis via de App Store of Google Play Store.

VGZ heeft ook de gratis ‘slaap lekker app’ waar voor klanten begeleiding bij is. Niet-klanten moeten het met alleen de app doen. Pagina over de slaap lekker app: www.vgz.nl/zorg-en-gezondheid/blijf-fit-en-gezond/slaap-lekker. Op andere plekken op de site is nog meer info te vinden, maar het is niet zo overzichtelijk als bij Menzis. Bijvoorbeeld http://www.eigengezondheid.nl/#ontspannen, hier is allerlei info te vinden over bv. meditatie, ademhaling, zelfbeeld. Met de mogelijkheid door te klikken via ‘vraag het aan…. (de psycholoog)’, dan kan je een mail sturen als je klant van VGZ bent, zie ‘links’ in de rechterkolom.

 
 

Trimbos Instituut

Als je doorklikt naar online hulp bij depressie kom je bij een zelfhulpprogramma van het Trimbosinstituut, deze wordt vergoed. http://www.kleurjeleven.nl/ en www.mentaalvitaal.nl, zie ‘links’ in de rechterkolom.

Afspraak maken?

Je plant eenvoudig een intakegesprek bij Psychologenpraktijk Element in Arnhem.